مظالعات اجتماعی دوره اول متوسطه شهرستان ماکو

آموزشی ، درسی

مراحل نوشتن طرح درس روزانه

 

به طور کلي براي تهيه يک طرح درس روزانه، مراحل و نکات زير را به ترتيب دنبال مي کنيم.

1- مشخصات کلي:

ابتدا بايد نام درس، موضوع درس، مدت جلسهأ شماره طرح درس، نام مدرسه، تعداد دانش آموزان، کلاس و دوره تحصيلي، نام معلم و تاريخ را در بالاي صفحه کاربرگ طرح درس نوشته شود.

2- مشخص کردن اهداف کلي، جزيي و رفتاري:

يک معلم آگاه هدفهاي کلي و رفتاري موضوعي که قصد تدريس آنرا دارد مشخص مي نمايد.

1-2. هدفهاي کلي: يک هدف کلي، يک عبارت واحد است که وضعيت فراگير را پس از دريافت يک عمل آموزشي توصيف مي کند . به عبارت ديگر هدفهاي کلي آموزشي حاوي نتايجي هستند که معلم انتظار دارد، در اثر آموزشي که به دانش آموزان مي دهد و فعالتيهايي از آنها براي يادگيري به عمل مي آورند عايد آنان گردد. اين قبيل اهداف مهم هستند و در معرض تعبيرهاي گوناگون قرار مي گيرند.

2-2. هدفهاي جزيي: هدفهاي کلي قابليتهايي هستند که قرار است فراگيران پس از گذراندن مجموعه اي از تجارب يادگيري کسب کنندو چون اين هدفها با واژه هاي کلي بيان مي شوند معمولاً توضيح بيشتر ضروري است. اين توضيح از طريق ارايه مجموعه اي از هدفهاي جزيي انجام مي پذيرد.

3-2. هدفهاي رفتاري: پس از مشخص نمودن اهداف کلي و تجزيه آن به اهداف جزيي، اهداف رفتاري مطرح مي گردد. هدفهاي رفتاري عبارتند از اعمال، رفتارها ، حرکات وآثاري که قابل مشاهده کردن ، شنيدن ، لمس کردن و قابل سنجش باشند. اين قبيل اهداف مشخص مي سازند که دانش آموزان به هدفهاي کلي رسيده اند. براي طرح هدفهاي رفتاري رعايت چهار ويژگي و مخاطب، فعل رفتاري، شرايط و معيار و درجه، ضروري مي باشد.

3- وسايل آموزشي:

انتخاب رسانه هاي مناسب منجر به آموزش مؤثرتر خواهد شد. از يک رسانه آموزشي نمي توان در همه موقعيتهاي آموزشي استفاده کرد. هر موقعيت آموزشي رسانه خاص خود را طلب مي کند. بدون توجه به قابليتهاي رسانه هاي آموزشي در موقعيتهاي مختلف، نمي توان از آنها استفاده مناسبي به عمل آورد.

براي شناسايي يک رسانه ي مناسب ، ابتدا بايد به چند پرسش پاسخ داد. اين پرسشها عبارتند از:

هدف از ايجاد ارتباط چيست؟ چه کسي مي خواهد ارتباط برقرار کند و چه ويژگيهايي دارد؟ مخاطب ارتباط کيست؟ چه ميزان پذيرش دارد؟ ويژگيهاي او چيست؟ شرايط زماني و مکاني برقراري ارتباط چيست؟ و براي انجام اين کار چه امکاناتي وجود دارد؟

به طور کلي عوامل مؤثر در انتخاب رسانه ها عبارتند از: 1- نوع هدفهاي آموزشي 2- ويژگيهاي مخاطبان 3- روشهاي فنون آموزشي 4- قابليت رسانه براي انتقال پيام مورد نظر 5- جذابيت رسانه 6- کيفيت فني هنري 7- عملي بودن و سهولت کاربرد 8- اقتصادي بودن.

4- روشهاي تدريس: 

با پيشرفت علوم و فنون و پيچيده شدن جوامع بشري ، نيازهاي فردي اجتماعي نيز پيچيده تر مي شود و براي ارضاي نيازهاي پيچيده احتياج به علوم و فنون پيچيده تر مي باشد.

کسب علوم و فنون در سايه به کارگيري روشهاي مفيد و مؤثر ، جديدو کارآمد در آموزش امکان پذير است. به همين دليل به منظور نيل به اهداف آموزشي تعيين شده بهره گيري از روشهاي تدريس و الگوهاي تدريس متناسب با هدفهاي درس و نوع مطالب و بحث، نوع کلاس، تعداد دانش آموزان و غيره روشها و الگوهاي خاص مورد استفاده قرار مي گيرد.

5- قبل از شروع درس:

هر معلمي قبل از شروع درس بايد از حضور دانش آموزان آگاهي حاصل کند، همچنين مطمئن شود که آنان از سلامت روحي و جسمي براي شروع درس آمادگي دارند، زيرا دانش آموزان بايد در آغاز درس احساس آرامش نمايند و مشتاقانه منتظر ياد گرفتن درس جديد باشند، پيش از شروع درس جديد چنانچه از قبل تکليفي براي دانش آموزان تعيين شده است مورد بازديد و بررسي قرار گيرد و برنامه هاي ديگر با صلاحديد معلم انجام مي گيرد. ولي بايد توجه داشت که کارهاي قبل از شروع درس نبايد زياد طول بکشد زيرا طولاني شدن اين مرحله از شور و شوق اوليه فراگيران مي کاهد.

6- ارزشيابي تشخيصي:

پيش از آغاز درس جديد معلم بايد رفتار ورودي دانش آموزان را مشخص سازد  دکترسيف معتقد است که : "رفتار ورودي بر آمادگي فرد براي يادگيري رفتاري تازه دلالت دارد. به سخن ديگر آنچه کسي قبلاً يادگيرفته است يا آنچه براي شروع به يادگيري مطلبي تازه مي بايست يادگرفته باشد رفتار ورودي او ناميده مي شود".

معلم قبل از شروع درس جديد بايد اطمينان حاصل کند که دانش آموزان مطالب درس قبل ، به خصوص مطالبي که دانستن آنها براي درس جديد پيش نياز محسوب مي شود را مي دانند. به همين دليل به هر طريق که لازم مي داند از پيش دانسته هاي دانش آموزان ارزشيابي به عمل مي آورد. نوع ارزشيابي بستگي به نوع درس و هدفهاي درسي مي تواند از سئوال شفاهي تا آزمون کتبي متغير باشد توجه به ميزان اطلاعات قبلي دانش آموزان، از اين بابت که سطح درس دادن براساس آن تنظيم شود، ضروري مي باشد.

7- آماده سازي:

آماده سازي فعاليتي است که معلم از طريق آن سعي مي کند ارتباط معني دار بين تجربيات قبلي و انتظارات و نيازهاي شاگردان با هدفهاي آموزشي کلاس برقرار کند. معلم پيش از آنکه مطلب اصلي را به دانش آموزان ارايه دهد بايد ذهن و حواس آنها را براي آموختن درس جديد جلب نمايد. به طور کلي هدف از آماده سازي عبارت است از تمرکز بخشي حواس فراگيران، معرفي ضمني غيرمستقيم موضوع درس به ايجاد علاقه و انگيزه و کنجکاوي در دانش آموزان براي يادگيري مطلب جديد.

معلمان مسئولان پديدآوري موقعيتهايي هستند که در کارآموزان و دانش آموزان ايجاد انگيزه کنندو آنان بايد موضوعات درس و ساير مواد آموزشي را به گونه اي آراسته و ترتيب دهند که نيازهاي فراگيرندگان برآورده شود.

8- ارائه ي  درس:

اين قسمت اساس طرح درس را تشکيل مي دهد و بايد به کاملترين وجه تنظيم گردد. درس جديد بايد بر پايه دانسته ها و تجارب قبلي دانش آموزان طراحي و ارايه گردد، بطوريکه ارتباط منطقي درس جديد با مرحله آماده سازي حفظ گردد. مطالب ارايه شده بايد داراي پيوستگي و نظم منطقي باشد معلم بايد فعاليتهايي را که به روشها و فنون تدريس مربوط مي شود در ارايه درس به اختصار مشخص نمايدو تنها نام بردن از عنوان کلي روشها و الگوهاي تدريس کافي نيست بلکه لازم است نوع فعاليتهايي را که معلم مي خواهد در جريان ارايه انجام دهد در اين قسمت قيد نمايد.

9- فعاليتهاي تکميلي:

انتخاب روش براي انجام فعاليتهاي تکميلي به موضوع و هدف درس بستگي دارد. به عنوان مثال، اگر درسي که ارايه مي شود به جمع بندي نياز دارد معلم بايد نوع آن را انتخاب کند، آيا جمع بندي را به طور شفاهي انجام مي دهد و يا به صورتهاي ديگر و غيره.

چنانچه براي تکميل درس تمرين لازم باشد بايد نوع تمرين و چگونگي انجام آن در طرح درس مشخص گردد. مثلاً اگر قرار است دانش آموزان تمرينهاي کتاب را انجام دهند، بايد تمرينهاي مورد نظر با ذکر صفحه در طرح درس قيد گردد.

10- ارزشيابي تکويني:

ارزشيابي تکويني به معناي ارزشيابي در همه مراحل تهيه برنامه است. در سراسر فرايند تدوين برنامه بايد انجام ارزيابي پرداخت و در هيچ شرايطي نبايد ارزيابي را وانهاد.

پس از پايان يافتن تدريس ، معلم از نتيجه ي کار خود و ميزان آموخته هاي دانش آموزان ارزشيابي به عمل مي آورد. ارزشيابي تکويني مي تواند جزء فعاليتهاي تکميلي نيز به حساب آيد مانند بازديد دفترهاي تمرين به منظور رفع اشکالهاي موجود ، جمع آوري پاسخ هاي دانش آموزان در مورد سئوال مطرح شده در کلاس ، ثبت اشتباهات دانش آموزان در دفتر جبراني و دقت در رفتارهايي که نشانه علاقه مندي و يا عدم علاقه دانش آموزان نسبت به درس نيز مي تواند در ارزشيابي تکويني قرار گيرد.

[ شنبه 21 شهريور 1394برچسب:,

] [ 8:45 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

جــمـلات مخـتـلف بـرای تشویق

 

 جملات شادی آفرین:

 
از خط زیبایت لذت بردم.
• از دقت تو در نوشته هایت سپاسگزارم.
• از نوشته هایت پیداست که نظم داری.
• بسیار خوش خط نوشته ای.
• چه خط زیبایی "آفرین.
• خط زیبایت باعث شادی من شد.
• زیبا نویسی تو قابل تحسین است.
• خط کشی های صفحات دفترت "نوشته هایت رازیبا تر کرده است.  

 

 جملات پرورشی

آفرین به شما که به مسایل دینی اهمیت می دهید.
• احترام به والدین از خصوصیات خوب شماست.
• پاداش مهربانیت نزد خداست.
• فرزندم اگر می خواهی با خدا صحبت کنی قرآن بخوان.
• دخترم "تلاش تو در حفظ حجاب قابل تقدیر است. 

 جملات تشویقی
آفرین بر همت و پشتکار شما. آفرین بر این سلیقه.
• عزیزم" گل کاشتی مرحبا بر" امید فردا.
• مرحبا به سعی و کوشش تو. مرحبا بر فرشته کوچک.
• آفرین بر دانشمند کوچک ستاره تابانم آفرین.

 جملات حرکت آفرین
• از این که کوشش می کنی خوش حالم. از پیشرفتی که کرده ای شادم.
• با تلاش خود شادم کردی. پیشرفت تو به خاطر تلاش توست.
• تلاشت مرا امیدوار کرد. تلاشت بسیار با ارزش است.
• به امید شاهد موفقیت های بیشتر. هزار آفرین که نمره ات به .......رسیده است. هر کس کار نیکی انجام دهد"ده برابر آن پاداش به او خواهند داد. سوره انعام آیه160
خدایا تو معلمی" معلمی که با همه ی معلم های دنیا فرق دارد" معلمی که دنبال بهانه می گردد تا جایزه بدهد و همیشه جایزه اش بیشتر از کاری است که کرده اند.خدایا کمکم کن تا ستاره های دفترم هر روز زیادتر شود.خدایا به خاطر ستاره هایی که تابه حال به من داده ای ممنونم.

[ شنبه 21 شهريور 1394برچسب:,

] [ 8:38 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

پیشنهاداتی به معلمان برای اثر بخشی و کارایی بیشتر در کلاس درس

جذابیت کلاس درس و جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموزان

هر معلمی با بالا رفتن تجربه اش پی خواهد برد که باید به برخی کارهای ضروری در کلاس درس توجه نماید ، بعضی اعمال را نباید انجام دهد، و خود را در کلاس برای دقایقی به جای شاگردان فرض نماید . تجربه نشان داده معلمانی که در کلاس درس فعالیت و تحرک بیشتری داشته ، به شغل خود علاقه و عشق می ورزند ، هدف های متنوعی دارند ، درگیری ها و جنگ اعصاب کمتری داشته باشند ، دیر تر از دیگران فرسوده و شکسته خواهند شد و همیشه به عنوان فردی شاداب و با نشاط و موفق در شغل خود نزد دیگران شناخته شده اند . در زیر به صورت خلاصه ، کارهایی که معمولا" در کلاس درس باعث حلب توجه دانش آموزان ، علاقمندی به درس و معلم و نشاط آنان میشود و برگفته از تجارب شخصی است ، ذکر می گردد .

       با شنیدن نام " برنامه " یا " طرح درس " یا " طرحی برای مدیریت کلاس"  ، اذهان به سراغ چندین صفحه کاغذ می رود که در آن با دقیقه و ثانیه ، ریز فعالیتها نوشته شده و به عبارتی ، معلم را در چهار چوب مقرراتی ، محصور می کند ، (و به این دلیل خیلی ها حتی در مورد آن هم صحبت نمی کنند) اما مقصود از داشتن برنامه ، الزاما" با ثبت آن ( و چیزی شبیه به طرح درس معرفی شده در کتب روش تدریس ) ، یکسان نیست . موارد زیر در دوره ابتدایی تا دبیرستان اعمال شده است و تاثیرات شگرفی بر دانش آموزان داشته است :

1-     به محض مشاهده علایم خستگی در دانش آموزان و حواس پرتی آنان ، جریان تدریس  یا پرسش را قطع کرده و به آنها اجازه داده شود که از جای خود بلند شده ، کشش عضلانی داشته ، نفسی بکشند و دقایقی کوتاه آزاد باشند ( در این حال تحمل برخی مزه پرانی ها به هم در جلسات اول  ، ضروری است و سپس عادت خواهند کرد ) ، اگر بدون توجه به خستگی دانش آموزان به تدریس یا پرسش ادامه دهیم ، در واقع کاری بیهوده و بی ثمر را دنبال خواهیم کرد .

2-     هیچگاه بدون اطلاع قبلی ، پرسش کلاسی یا امتحان کتبی برگزار نکنیم و حتی در جلسه قبل ، صفحات و نوع پرسش و حتی افرادی که از آنان پرسش شفاهی انجام می شود تلویحا" مشخص شوند و این صرفا" برای رفع حالت اضطراب دانش آموزان است ، برخی معلمان برای  حالت " همیشه آماده باش بودن کلاس " توجهی به این نکته ندارند که امتحان یا پرسش  بدون اطلاع قبلی ، از نظر دانش آموزان نوعی مچ گیری محسوب می شود . در رابطه با دانش آموزانی که از آنان پرسش به عمل می آید باید گفت معمولا" به سه دسته تقسیم می شوند و هر کسی تکلیف خود را خواهد دانست و در کنار آن پاسخ گویی داوطلبانه هم مد نظر قرار می گیرد و بدین ترتیب دانش آموزان تمایل بیشتری هم برای جواب دادن دارند و درگیری ها خیلی کمتر می شود .

3-     حتما" قبل از تدریس درس جدید ، خلاصه مطلب قبلی برای دانش آموزان گفته شود و آنها را به هم ربط داد .

4-     اگر وقت اضافه ای در کلاس موجود بود ، نباید گذاشت دانش آموزان از سرو کول هم بالا بروند بلکه به نحوی باید آنها را تحت آموزش قرار داد به عنوان مثال صحبت و تبادل نظر در مورد مسایل اجتماعی محل سکونت ، یا وضع مدرسه و غیره ، دانش آموزان اظهار نطر در جمع را خیلی دوست دارند .

5-     طوری برنامه ریزی شده  که هر جلسه با توجه به دوره تحصیلی و پایه ، حدود 3 تا 5 دقیقه یک رفتار نیکو اجتماعی  فردی ، و یک روایت یا حئیث مرتبط با دانش آموزان در پایان کلاس ذکر می شود . دانش آموزان آن را یاداشت می کنند این موارد حتی در کلاس ریاضی  و تاریخ و غیره هم امکان پذیر است و اگر حالت اظهار نظر پیدا کند ، از آن به عنوان روش تدریس  " قضاوت به شیوه حقوقی"  هم   استفاده می شود .

6-     با بهره گیری از روش ایفای نقش ( برای هر درسی امکان دارد) توسط دانش اموزان ، منظور خود و موضوع  را سریعتر و بهتر به دانش آموزان منتقل کنید ، بهتر است جلسه قبل ، قرار ایفای نقش ، موضوعات و شرکت کنندگان مشخص شوند .حمید رضا ترکمندی http://moallem1.blogfa.com

7-     به صلاحدید معلم می توان هر جلسه یکی از دانش آموزان را به ترتیب انتخاب کرد تا مطالبی در راستای درس را به دانش آموزان ارائه دهد ( این کار بین دانش آموزان به نام کنفرانس  مشهور است) . اگر معلم بتواند اهداف این کار را کاملا" تشریح و زمینه های آن را فراهم نماید ، شاگردان هم بدان علاقمند خواهند شد ، در صورتی که همه کلاس در برنامه شرکت کنند ، موانعی مانند  تمسخر دیگران ،اضراب صحبت در روبروی همکلاسی ها و غیره به تدریج  کمتر خواهد شد .

8-     استفاده از ارزانترین و کاراترین تشویق ها یعنی تشویق لفظی ( با دلیل نه طبق عادت کلامی ) را در کلاس هرگز فراموش نکنید . کلماتی مانند : آفرین !  احسنت !  خوبه ! باریک ا...! تشکر ! به جابود ! خوشحالم ! و غیره اثری شگفت انگیز دارد .

9-     استفاده از  تشویق " کف زدن " توسط کل کلاس برای موفقیتهای کوچک و بزرگ آنان ، یا به دنبال آمادگی کل دانش آموزان یا گروهی از آنان برای پاسخ گویی به درس ، اتمام درس ، کسب نمرات مطلوب ، اظهار نظرهای مناسب و غیره ، حال و هوای کلاس را عوض خواهد کرد .

10-دو کار در کلاس نباید توسط معلم فراموش شود ، و اثر معجزه آسایی در آرامش و آمادگی دانش آموزان دارد و آن ذکر صلوات در برخی مواقع و یا  تلاوت آیاتی از قرآن مجید با ترجمه توسط یکی از دانش آموزان است . و این کار ارتباطی به دروس خاص ندارد اینکه نباید فقط به کلاس دینی و پرورشی یا قرآن بسپاریم . حداقل هر چند جلسه یکبار شروع کلاس با تلاوت قرآن در آرامش شاگردان موثر است ...

11-بردن روزنامه به کلاس حتی ، دو سه هفته یکبار ،و اختصاص دقایقی از ذکر خلاصه مطالب آن که مرتبط با درس باشد، مفید است .

12-برای پرسش پای تخته الزامی نیست که دانش آموز سرپا و روبروی دانش آموزان بیاستد ، می توان برای آنها که خیلی اضطراب دارند ، یک صندلی روبروی میز معلم گذاشت تا دانش آموزانی که مایل هستند روی آن نشسته و با حالت شبیه به مصاحبه به درس پاسخ گویند ( با اجرای این روش ، کلیه دانش آموزان ، خصوصا" شاگردان مضطرب ، تمایل نشان داده و نمرات مطلوبی کسب کرده اند )

13-هر دو ماه یکبار  به صورت غیر مستقیم نظر دانش آموزان خود را در مورد  شیوه تدریس و کلاس داری و برنامه آن بسنجید ، مطالبی را به شما خواهن گفت که قطعا" تعجب خواهید کرد!(شنیدن یا خوانده انتقادات دانش آموزان  جرات خاصی می خواهد !) و شما باید برای رفع نقایص روش خود اقداماتی بیاندیشید یا از رضایت آنان مطلع شوید.www.zibaweb.com

14-سعی کنید هر ساله با دانش آموزان خود تعدادی عکس دسته جمعی بیاندازید و یکی از دانش آموزان اسامی را پشت عکس یااگر دیجیتالی بود به صورت دستی برای شما بنویسد ، این کار خیلی مورد علاقه دانش آموزان است و احساس صمیمیت خاصی با معلم می کنند و برخی از آنها که برای کلاس درد سر ساز بوده اند با این اعمال ، تغییراتی خواهند داشت . امروزه دوربین های دیجیتالی و غیره  کار را بسیار راحت و کم هزینه کرده اند .

15-حتی در دبیرستان به دانش آموزانی که درخواست بیرون رفتن از کلاس و ابخوری یا غیره را دارند ، توجه نمایید  و در راهنمایی و ابتدایی به هیچ وجه مانع نشوید ، در غیر این صورت آن دسته دانش آموزان به اجبار در کلاس نشسته و حتی گاها" شاهد مشکلات ناخواسته ای خواهید شد مثل : تهوع ، بیهوش شدن از ضعف یا احساس شرمندگی آنان ، برخی معلمان به اشتباه ، عدم اجازه به دانش آموز را نشان از مدیریت مطلوب خود و اداره کلاس می دانند ! برای این مورد باید در شورای معلمان هماهنگی لازم با دفتر صورت گیرد مانند کنترل برای عدم خروج از مدرسه و ...

16-با هماهنگی دفتر مدرسه و انجمن اولیا جوایز هر چند ساده مانند  خودکار و غیره را تهیه و به بهانه های مختلف هر مدت یکبار به دانش آموزان اهدا کنید در این میان دانش آموزانی که پیشرفتهایی داشته اند باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند تا حال مشاهده نشده که آنها جایزه را رد کنند  و هیچ سالی هم نبوده که انجمن اولیا و مدیر مدرسه از تهیه این جوایز کوچک  خوداری نمایند . حتی در دبیرستان هم این موارد به کار گرفته و دانش آموزانی که دارای توانایی مالی بسیار بالایی هستند ، از این کار معلم بسیار خوشحال می شوند .

17-تهیه تراکت هایی برای کلاس توسط معلم در رابطه با درس یا موضوعات دیگر و نصب آن در کلاس ( در حضور دانش آموزان) توجه آنان را به شدت جلب می کند ( قبلا با خودکار و مازیک نوشته می شد ولی امروزه هر مدرسه ای چاپگر دارد ...)نباید این کار را فقط وظیفه مربی پرورشی دانست بلکه برای هر درسی امکان پذیر است .

18-استفاده از روش مصاحبه 2 یا 4 نفری در رابطه با درس یا موضوعات اجتماعی توسط دانش آموزان و با هدایت معلم برای آنان بسیار جذاب است که می توان دو میز را در پای تخته  روبروی هم گذاشت و 4 نفر  دو به  دو برای مدت 5 تا 10 دقیقه  با هم به بحث بپردازند . البته باید جلسه قبل موضوع و افراد مشخص شوند و نظارت کامل معلم برای رسیدن به هدف مد نظر قرار گیرد .

19-هر معلمی در شرایط لازم میتواند مهارت های زندگی را در کلاس به دانش آموزان آموزش دهد گاهی وقت ذکر یک خاطره کوتاه از حسادت ، میتواند در تغییر نگرش دانش آموزان بسیار موثر باشد و درگیری های کلاسی و یا درگیری با دفتر را به طرز چشمگیری کاهش داد ، معلمان چند دهه قبل پند و نصایح خود را از دانش آموزان دریغ نمی کردند و عموما" نتایج مطلوبی داشت و شما هم حتما" خاطره ای از این اعمال معلم در کلاس دارید .

20-رعایت زمانبندی دروس بسیار مهم است اگر در یک جلسه  3 درس داده شود و یا 3 جلسه پشت سر هم فقط پرسش پای تخته بدون تدریس داشته باشیم ، اشکال ایجاد خواهد شد و منتظر خستگی خود و دانش آموزان و افزایش  بی نظمی آنها و جنگ اعصاب برای خود باشید .

21-هر چند وقت یکبار به دانش آموزان اجازه بدهیم خاطرات خوب و بد خود را از کلاس  شما یا کلاس سنوات قبل برای کلاس تعریف کنند ، این مورد علاوه بر اینکه یک بازخورد مفید برای روش شماست ، می تواند در جذابیت کلاس  و رفع نگرانی و حتی اضطراب دانش آموزان هم نقش داشته باشد .

22-اگر وقت اضافه ای موجود بود ، با دانش آموزان در مورد مهمترین اتفاقات هفته پیش در سطح شهر یا رسانه ها تبادل نظر کنید تا دید آنها به مسایل محیط و نحوه بیانشان را تقویت نمایید .

23-بردن کتابهای مرتبط با درس ، اثر خوبی بر حلب توجه دانش آموزان دارد و این اعمال را هرگز فراموش نکرده و شما را به عنوان معلمی دلسوز و علاقمند به حرفه خود معرفی خواهد کرد .

24- متاسفانه برخی معلمان ، "تدریس" را با در آوردن سئوال و جواب تمام متن توسط خودشان ، اشتباه می گیرند ! این کار علاوه بر اینکه باعث انهدام خلاقیت و کاوشگری دانش آموز می شود بلکه معلم را خسته کرده و دانش آموز چیز تازه ای یاد نخواهد گرفت  ! باید گفت بعضی از والدین در این کار معلم هم نقش دارند و وی را مجبور میکنند که به خیال خود ، فرزندشان را برای امتحان آخر سال آماده کند ! اگر نوشتن نمونه سوال لازم است بهتر است این کار را به دانش آموزان محول کنیم ، آنهم بعد از تدریس و با هدف مشخص برای صفحات محدود، و باز هم متاسفانه باید گفت برخی والدین یا دانش آموزان از بعضی معلمان تعریف و تمجید می کنند که ؛ حتی یک سوال را از کتاب جا نمی گذارد ( والبته یک کلمه هم توضیح نداده !)

25-صحبتهای بسیار مختصر با دانش آموزان در سالن و حیاط  یا حای درب مدرسه ، نقش مهمی در آرام کردن آنها در کلاس خواهد داشت و آنها احساس صمیمیت بیشتری  با معلم خواهند کرد.این صحبتها می تواند بسیار ساده و غیر خصوصی باشد مانند : "معلوم بود که دیشب درست رو خب خوانده بودی !"  یا  " آمادگی تو برای کنفرانس امروز خیلی خوب بود "  یا " ایا باز هم می توانی 3 خط مطلب در مورد درس فلان بنویسی ؟" ... این کار در هر سه دوره مهم است ولی در دبیرستان برای پیشگیری از اخلال و بی نظمی در کلاس و  در دوره ابتدایی و راهنمایی باعث کاهش چشمگیر اضطراب آنان خواهد شد . متاسفانه شنیده شده که" این کار ها دانش آموزان را پر رو خواهد کرد !"

26-وضع نکردن مقررات دست و پاگیر  و خشک کلاسی با عث جلوگیری از خستگی معلم و دانش آموز در کلاس خواهد شد  مهمتر اینکه آنها از معلم و کلاس دلزده نخواهند شد . بعضی معلمان حساسیت زیادی به جنب و جوش گریز ناپذیر شاگردان در کلاس دارند و حتی تنبیه هایی را اعمال کرده و وقت گرانبهای کلاس را به درگیری و تنبیه در مورد مقررات خود ، اختصاص می دهند .( به عنوان مثال کسی به هیچ وجه نباید برگردد و دانش آموز دیگر را نگاه کند ... یا نگاه کرده به پنجره کلاس ممنوع است !)

27-هر چند وقت یکبار نسبت به استفاده از تلویزیون و کامپیوتر و پخش تراکهایی در رابطه با درس ، برای دانش آموزان جالب خواهد بود و در یادگیری خیلی موثر است .

28-متاسفانه جدیت  بیش از اندازه و افراطی و خشک بودن معلم در کلاس باعث عدم علاقه دانش آموزان به وی ، درس و مدرسه خواهد شد و خود را مجبور به " تحمل" معلم و کلاس خواهند دانست  ، حتی این جدیت و سختگیری افراطی باعث شده تا برخی دانش آموزان از ادامه تحصیل در آن رشته جدا" واهمه داشته و مسیر زندگی آنها عوض شود ،  معلمانی که خوش اخلاق بوده و تبسم بر لب داشته باشند در آموزش موفق ترند ، شما هم این را تایید می کنید اگر ؛ در حدی باشد که مورد سوء استفاده قرار نگیرد . (نباید قاطعیت ، مدیریت وتوانایی اداره مطلوب کلاس را با سختگیری افراطی معلم ، اشتباه گرفت )

29-تغییر محل کلاس حداقل ، ماهی یکبار  موجب جلب توجه دانش آموز می شود مانند تشکیل کلاس در کارگاه ، آزمایشگاه ، نمازخانه ، کتابخانه وغیره.

30-یکی از راههای علاقمند کردن شاگردان به کلاس و درس و معلم  و همچنین رفع کدورتهای احتمالی طرفین ، بردن دانش آموزان به گردش علمی کلاسی است حتی بازدید از نمایشگاههای کتاب ، صنایع دستی ، جشنواره های دانش آموزی ، حضور در مزار شهدا برای دانش آموزان متوسطه  ، هواشناسی و غیره با هماهنگی دفتر مدرسه و اداره متبوع ، فواید زیادی دارد ...

[ شنبه 21 شهريور 1394برچسب:,

] [ 8:1 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

سرگروه های درسی مقطع ابتدائی شهرستان ماکو در سالتحصیلی 95-94

1 ملوک خسروی پایه اول  
2 علی محمدی پایه اول  
3 زینب اصغرزاده پایه دوم  
4 ابراهیم نجفی پایه دوم  
5 منصور رضازاده پایه سوم  
6 آرزو جلیلی پایه سوم  
7 عیسی عبدالله زاده پایه چهارم  
8 فاطمه مصطفی زاده پایه چهارم  
9 محبعلی نمازی پایه پنجم  
10 فاطمه رضائی پایه پنجم  
11 حیدرعلی قلی زاده پایه ششم  
12 زهرا آقازاده پایه ششم  

 

[ پنج شنبه 12 شهريور 1394برچسب:,

] [ 9:17 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

معلم امروز با اطلاعات دیروز نمی تواند دانش آموزان را برای فردا تربیت کند**

10 ویژگی معلمان در قرن 21 به قلم دکتر مرتضی مجد فر

معلم هزاره ی بیست و یکم:

1-با نظریه های یاد دهی – یاد گیری و چگونگی عملیاتی کردن آنها اشناست.

2- با طرح های نو آورانه و تحول خواه آموزش و پرورش کشور( سند تحول بنیادین، برنامه درسی ملی و..) به طور کامل آشناست و علاوه بر اجرا ، نسبت به آنها نقد دارد و در اصلاحشان می کوشد.

3- روش  های یاد دهی – یادگیری جدید را می شناسد و به راحتی تعداد قابل توجهی از آنها را در کلاس درس خود به کار می گیرد.

4-از طراحی آموزشی به عنوان عنصر بی بدیل  مهندسی آموزشی حتما استفاده می کند.

5- علاوه بر بهره برداری از آخرین یافته های it، یا وبلاگ  دارد یا از وبلاگ  معلمان دیگر به خوبی استفاده  می کند.

6- از مهارت نوشتن برخوردار است و می تواند تجربه های خود را با تعداد کلمات مشخصی که به او گفته می شود به خوبی بنویسد.

7- قدرت تحلیل کتابهای درسی یا رشته یا پایه ای را که تدریس میکند دارد و به درستی و با جزئیات اهداف و سرفصل های کتاب درسی  خود  و سابقه ی ارتباط عمودی و افقی آن ها را می شناسد.

8- با آخرین کتاب ها ، مجلات ، پژوهش ها و مقالات آموزشی مربوط به حوزه کار خود و دانش آموزانش آشناست و می تواند  حداقل اسم  5 نویسنده آموزشی ایرانی را با ذکر حداقل یکی از  آثارشان  را بگوید.

9- از قدرت الگوگیری برخوردار است.

10-  در پایان سال ،از مهارت تجزیه و تحلیل یک سال تحصیلی  و ارتباطات انسانی خود برخوردار باشد.

[ پنج شنبه 12 شهريور 1394برچسب:,

] [ 8:54 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

کتب پایه پنجم ابتدائی

[ چهار شنبه 11 شهريور 1394برچسب:,

] [ 21:57 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

رشد معلم ویژه‌نامه «پنجم» و «نهم»

 

 

جهت دانلود نشریه بر روی pdf کلیک کنید .

[ شنبه 7 شهريور 1394برچسب:,

] [ 22:7 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

کتب پایه هشتم متوسطه اول

[ جمعه 6 شهريور 1394برچسب:,

] [ 11:23 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

کتب پایه نهم متوسطه اول

[ جمعه 6 شهريور 1394برچسب:,

] [ 11:8 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

۲ میلیون دانش‌آموز در جشنواره جابرابن حیان + ویدئو

معاون وزارت آموزش‌ و پرورش گفت:‌۲۰۲ پروژه دانش‌آموزی در جشنواره جابرابن حیان حضور دارند و در مجموع دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان در جشنواره حضور دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دیمه ور، در برنامه پیشخوان خبر گفت: چهارمین جشنواره علمی، پژوهشی دانش آموزان دوره ابتدایی که بعنوان جشنواره جابرابن حیان برگزار می شود، امروز مرحله کشوری آن با حضور 183 گروه از دانش آموزان منتخب سراسر کشور در حال برگزاری است.

وی افزود: این جشنواره در سال تحصیلی گذشته حدود دو میلیون و سیصد هزار دانش آموز در قالبهای گروهی، کارهای پژوهشی را حتی تا حد اختراع و ابداع انجام داده اند که در مرحله کشوری برگزیدگان استانهای مختلف، تولیدات، اختراعات و پژوهشهایی را که انجام داده اند را به مرحله نمایش گذاشتند.

وی ادامه داد: درکنار این جشنواره اولین جشنواره دانش آموزان مؤلف هم برگزارمی شود که دانش آموزانی که از قدرت نگارشی خلاّق برخوردار بوده اند در آن شرکت کرده اند و خوشبختانه تعداد 23 کتاب چاپ شده است که مربوط به دانش آموزان دوره ابتدایی می باشد که دراین میان کتاب تاریخ ایران را نیز دانش آموز کلاس دوم ابتدایی نوشته است که در جشنواره رونمایی شد.

وی اظهار امیدواری کرد، که این جشنواره بتواند به توسعه متوازن مفهوم تربیت به خصوص در حوزه علمی، پژوهشی و هم چنین نگارشی متون خلاّق کمک بکند.

معاون  وزارت آموزش‌ و پرورش هدف از اجرای این جشنواره در دوره ابتدایی را کشف استعدادهای برتر در حوزه علم و پژوهش دانست و گفت: در دوره تحصیلی متوسطه از طریق جشنواره جوان و نوجوان خوارزمی این دانش آموزان کارشان را ادامه می دهند و ما دانش آموزانی داریم که در سالهای گذشته از طریق جشنواره جابرابن حیان در مراکز علمی، پژوهشی کشور مشغول به کار هستند و در سال گذشته و امسال نیز دانش آموزانی داشتیم که تا 4 تا ثبت اختراع دارند و ما امیدواریم که با حمایت بنیاد نخبگان بتوانیم برای افزایش انگیزه این دانش آموزان حداقل در حد تولید آزمایشی ایده ها و افکارشان جایی که مربوط به فناوری است زمینه هایی برایشان فراهم کنیم، اما هدف اصلی پرورش مهارتهای پژوهشی و علمی است.\

دانلود
زمان انتشار خبر: سه شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴ 

 

[ سه شنبه 3 شهريور 1394برچسب:,

] [ 21:41 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]

افتخارات گروه هاي آموزشي مديريت آموزش و پرورش ماكو در سالتحصيلي 94-93 در يك نگاه

 
افتخاري ديگر در عرصه علمي براي مديريت آموزش و پرورش ماكو

كارشناس گروههاي آموزشي مديريت آموزش و پرورش ماكو ،ضمن تقدير و تشكر از همكاران كه در سال گذشته در جشنواره ها ، فراخوان ها، توليد محتواي الكترونيكي و الگوهاي برتر تدريس شركت نموده و مقام هاي استاني را كسب نمودند، به شرح ذيل اعلام كرد.




درس پژوهي

توليد محتواي الكترونيكي

آزمون آنلاين

متوسطه دوم

متوسطه اول

 ابتدائي

 متوسطه دوم

زبان انگلیسی

مطالعات اجتماعی   

ریاضی

پیام های آسمان

علوم تجربی 

تاریخ

رتبه اول استانی

رتبه اول استانی

رتبه اول استانی   

رتبه اول استانی    

پایه سوم ابتدائی

رتبه اول استانی    

حسن فخرائی      

مدینه محمودی     

سودا وطنی      

علی احمدی      

رتبه اول استانی 

لعیا عزتی

تاریخ

رتبه دوم استانی    

رتبه دوم استانی    

رتبه سوم استانی    

کبری حسنخانی

میرصادق حسینی      

رتبه اول استانی

لیلا نجفی

احمدرضا علیزاده      

گلشن پسیانی      

مهسا صوفیانس 

 

میرصادق حسینی      

شهین کاظمی       

 

 

 

 متوسطه اول

عربي

 

 

 

پايه پنجم ابتدائي

قرآن

رتبه سوم استاني

 متوسطه دوم

متوسطه اول

متوسطه اول و ابتدائي

رتبه سوم استاني

رتبه سوم استاني

رضا كوچري

كليپ آموزشي

درس پژوهي

فناوري نوين

اعظم رحيمي

مريم شاپوري

آمادگي دفاعي

زيست شناسي

علوم تجربي

جايگاه it در آموزش

مهديه اسدالهي

همت هاشم زاده

رتبه پنجم استاني

رتبه برتر استاني

اعظم داداش زاده

ناهيد محمدزاده

فرزانه قرباني

 

محمدعلي محمدي اصل

رباب حسن زاده

رقيه پسيان

افسر محمدزاده

 

 

 

 

ملك اكبرپور

 

 

 


 

منبع خبر :   كارشناس روابط عمومي مديريت آموزش و پرورش ماكو

[ یک شنبه 1 شهريور 1394برچسب:,

] [ 11:3 ] [ ولی عبدی پور ]

[ ]